De kracht van 2 minuten video

Deel dit bericht

We are connected : team

Veel communicatie is te eenzijdig. Regelmatig worden er teveel woorden gebruikt in een stuk droge tekst. Anderzijds zie je verschillende video’s en beelden waarbij je regelmatig de ‘point’ mist. Complexe handelingen of structuren kunnen door een unieke combinatie van tekst en beeld heel duidelijk gemaakt worden.

Teksten en taal kunnen enorm rijk zijn. Als je een goed geschreven tekst leest vorm je automatisch in gedachten een beeld van hetgeen je leest. Daarom heb je volgens verschillende boekenfreaks geen beelden nodig. Anderzijds heb je vroeger tijdens het studeren zeker heel wat structuren en verbanden op een kladblok genoteerd. Het visualiseren van tekst en verbanden helpt om zaken gemakkelijker te onthouden en te begrijpen.

Woorden en beelden kunnen elkaar dus prima aanvullen. Wanneer de tekst de boodschap of het verhaal kort en kracht vertelt en de beelden het geheel mooi ondersteunen, ontstaat er een zeer krachtige wisselwerking.

En soms slaagt er iemand in om met weinig woorden een zeer krachtig video verhaal te vertellen. Iemand zin om naar Barcelona te gaan?