Wat dacht je van een video-opleiding om de kneepjes van het vak te leren?

Enthousiast om de camera in handen te nemen en zelf een video te maken? Dat snappen we! Maar hoe begin je daaraan? En wat doe je achteraf met die beelden?

We aRe Connected biedt een opleiding aan waarna je zelfstandig met je smartphone of camera video’s kan maken. We tonen je hoe zulke video’s een meerwaarde kunnen bieden voor jouw business! We leren je alvast de belangrijkste basistechnieken en reiken je nuttige en goedkope tools aan zodat jij je videoboodschap zo sterk mogelijk zal kunnen brengen.

Deze cursus videografie bestaat uit twee delen van elk twee en een half uur: “DIY video’s” maken en “DIY video’s monteren”.

Deel 1: DIY video’s maken

Hoe wordt een goed scenario opgesteld? Wat heb je allemaal nodig om een opname te maken? En hoe neem je geluid op?

In dit gedeelte van de opleiding krijg je de basis aangeleerd om zelfstandig beeldmateriaal te kunnen opnemen. Je maakt tijdens deze sessie onder andere een paar opnames en voor het volgende deel ‘DIY video’s monteren’ moet je ook zelf aan de slag bij je thuis.

Deel 2: DIY video’s monteren

Wat je onder andere allemaal wel en niet moet doen tijdens het monteren, krijg je aangeleerd tijdens dit gedeelte van de video-opleiding.

Met een gratis montagesoftware leer je je zelfgemaakte beelden te monteren waardoor jij een mooie, samenhangende video kan presenteren.

Digtal agency Limburg

“Sterke video’s maken is natuurlijk de specialisatie van We aRe Connected. We delen heel graag onze expertise met jou en naar mijn ervaring slaagt Dirk er steeds in om op een begrijpelijke manier alle tips & tricks over te brengen.”

– videograaf Nigel

Zin gekregen in onze andere opleidingen?

  •  

    WordPress-opleiding

    Wil je je eigen website leren beheren zodat je minder afhankelijk bent van ons? We zorgen ervoor dat je zelf aan de slag kan na onze WordPress-opleiding. Denk hierbij aan het toevoegen van content zoals video’s, foto’s en teksten of het maken van nieuwe pagina’s op je website.

  •  

    MailChimp-opleiding

    Wil je handiger worden in het versturen van nieuwsbrieven en andere online communicatie naar je klanten? We aRe Connected biedt ook een opleiding aan voor Mailchimp. Een handige online tool die je helpt om snel en efficiënt je e-mailverkeer te regelen.

Klaar om video’s te leren maken?

Ontdek alle aspecten van onze support

Lees wat anderen van ons vinden

“Onze website hebben we door We aRe Connected laten verzorgen. Er werd goed geluisterd naar ons en gedurende het hele traject werkten ze naar het gewenste resultaat en dat resultaat mag er zeker en vast wezen. Ook de opvolging achteraf verdient een pluim: wanneer we een vraag of een probleempje hebben, wordt dat heel vlot en goed opgelost! 

De resultaten die de video’s hebben opgebracht hebben mij serieus omvergeblazen. Voor de tweede editie hadden we de video van de eerste editie ingezet als marketingtool en maar liefst 150 mensen hebben zich ingeschreven, wel 50 meer dan de eerste editie! En zo bleef dat aantal maar groeien tot ons maximum van 200 gasten. De video’s werken heel overtuigend en zorgen ervoor dat we onze gastenlijst zonder moeite gevuld krijgen.

Dirk is heel sterk in het visueel voorstellen van je bedrijf: zowel qua branding als het verhaal dat je wil brengen. Hij heeft een heel strategische kijk hierop en begrijpt exact wat de klant wil.”

Bekijk het resultaat hier.

“Bij het bespreken van de website, stelde Dirk ook voor om een video te maken om de zaak krachtig voor te stellen, dat leek ons wel een leuk idee. Er gingen ook foto’s gemaakt worden voor de website, dus werd er een heuse ‘draaidag’ gepland. Op deze dag hadden we enkele klanten uitgenodigd die wel in beeld wilden komen en vervolgens werden er dan de hele dag foto’s genomen en gefilmd. Heel de dag was goed georganiseerd en alles verliep volgens plan. Omdat ons gras op het moment van de draaidag nog niet mooi gegroeid was, is Dirk zelfs later nog teruggekomen om dat shot even opnieuw te nemen. Hij hecht echt wel waarde aan de kwaliteit van de beelden.”

Bekijk het resultaat hier.

“Dirk heeft alles heel professioneel aangepakt, net waar ik naar op zoek was! Daarom besloot ik ook om door hem mijn online workshops te laten opnemen. Hij heeft alle nodige apparatuur in huis en werkt heel interactief mee tijdens de opnames zelf. Hij gaat heel creatief te werk en denkt proactief mee of een bepaald beeld zal werken in de video of niet. Wat voor mij het allerbelangrijkste was, was dat Dirk ook heel rustig was. Zelf voor de camera moeten verschijnen is toch vaak een drempel waar je over moet, maar Dirk is heel geduldig en helpt je daar heel goed mee, zodat je je heel op je gemak voelt.

Het eindresultaat was dan ook super! Er zijn zoveel beelden opgenomen, maar hij heeft dat zo goed kunnen verwerken tot een korte video, wat zeker niet evident was. Hij is heel kritisch, maar de video’s zijn allemaal exact uitgedraaid zoals ik in gedachten had. Ik heb dan ook nooit veel feedback moeten geven na de eerste aangeleverde versie. Heel de branding is terug te vinden in de video. De zaak, het logo, de kleuren… Alles klopt gewoon!

De samenwerking verliep ook heel vlot. Dirk is heel betrokken en houdt zijn woord als het gaat om afspraken. Ik verwachtte veel professionaliteit, en die verwachting is zeker en vast ingelost.”

“Na de eerste afspraak met We aRe Connected wist ik dat het goed zat. Ik had geen ervaring met het maken van video’s en was zenuwachtig, maar Dirk begeleidde me erg goed. Je ziét gewoon dat er vanuit een passie gewerkt wordt. Ik ben dan ook heel tevreden over het resultaat, en dat meen ik uit het diepste van mijn hart.”

Bekijk het resultaat hier.